Borsós husi recept
A Borsós husi hozzávalói:csirke- vagy sertéshús,
vaj,
zsír,
zöldborsó,
fokhagyma (3-4 gerezd,)
vegeta,
só,
bors,
majoránna,
pizza fűszerkeverék,
(oregano),
tejföl.
A Borsós husi elkészítési módja:
A húst zsírban víz hozzáadásával puhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket. Míg a hús párolódik feltesszük a borsót egy kevés vajban folyamatos kevergetés mellett kis lángon megpároljuk, ha szükséges akkor adunk hozzá egy kevés vizet. Vegetával ízesítjük. Mikor a hús és a borsó is elég puha már, akkor előveszünk egy téglatest alakú tepsit, aminek viszonylag magas az oldala és először beletesszük a húst úgy, hogy közben egy kevés zsírt félreteszünk egy edénybe. Majd rátesszük a borsót. Ezután a tejfölt felhígítjuk egy kevés vízzel és összekeverjük a félretett zsírral, ha szükséges még egy kis sót illetve borsot is tehetünk hozzá. Ezután leöntjük a borsós husit ezzel a tejföllel és esetleg megszórjuk majoránnával. Majd betesszük a sütőbe kb 25-30 percre.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. okt. 25. 21:22
A borsós husi elkészítési módja és hozzávalói.