Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rizses husi recept

Rizses husi recept

A Rizses husi hozzávalói:
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg rizs
2 kisebb doboz szeletelt gomba
4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika (esetleg 1 paradicsom is)
2 dl tejszín vagy egy pohár tejföl
csipet bors

fűszerpaprika
egy szál rozmaring
2 evőkanál étolaj
4 szelet hús


A Rizses husi elkészítési módja:
Üvegtetős, tapadásmentes (Hot Pan) edényben készítem. 2 evőkanál olajat az edény aljára teszek, majd beterítem az edény alját a felkarikázott vöröshagymával. Rárakom a hússzeleteket. A hús tetejére szórom a fokhagymát, sót, őrölt borsot, zöldpaprikát, rozmaringot, beborítom a felszeletelt gombával, és felöntöm kb. 3 dl vízzel. Lefedem, és kb. 20 percig párolom. 20 perc után pirospaprikával megszórom, s beleöntöm a tejszínt, vagy ráteszem a tejfölt. 1 perc után (amikor már összeforrt) rászórom a rizst. A rizzsel együtt még kb. 15 percig párolom. Ezalatt az idő alatt a rizs felszívja a levét. Keverni nem szabad. Nagyon finom és nagyon kiadós, és egyetlen edény kell az elkészítéshez.


Kategória: Húsételek receptjei


A rizses husi elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook