Csípős pulykamell recept


1 kisebb filézett pulykamell
2 dl joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 hosszú csöves csípős paprika
2 evőkanál olaj
1 kk liszt
ízlés szerint só
törött fehér bors
A Csípős pulykamell elkészítési módja:
A pulykamellet vékony csíkokra metélem, majd a forró olajon állandó keverés közben fehéredésig pirítom. Azután rászórom a lisztet, hozzáteszem a megmosott, nagyon vékonyra karikázott csípős paprikát, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. Megsózom, megborsozom, és néhány percig együtt pirítom. Ezután ráöntöm a joghurtot és fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom, végül zsírjára sütöm (sűrű legyen a mártás alatta). Párolt rizs illik mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. okt. 28. 19:41
A csípős pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.