Fokhagymás nyúlcomb recept
60 perc
A Fokhagymás nyúlcomb hozzávalói:
4személyre
4 db hátsó comb
8 cikk fokhagyma
30 dkg zsír
200 ml víz
1 ek vadas fűszerkeverék(lehet grill, wok, magyaros is)
1 csipet só
4 csík császárszalonna
A Fokhagymás nyúlcomb elkészítési módja:
A combokat sütés előtt kb. 16 órával előkészítjük: Jól megmosom, a vastag húsnál bevágom. Alaposan beledörzsölöm a kiválasztott fűszerkeveréket, a sót a húsba és a nyílásba, majd 2-2 cikk fokhagymát beledugok minden combba. Letakarom, beteszem a hűtőbe. Sütéskor a zsírt megolvasztom egy nagy serpenyőbe, beleteszem a fűszeres combokat, majd a tányért átöblítem 200ml vízzel és óvatosan a húsok mellé csorgatom. Mindegy mennyi levet eresztett, az is mehet a husihoz. 45 percig lefedve sütöm közepes lángon, sűrűn megforgatva. Ha puha, leveszem a fedőt, ráteszem a szalonnát és 10 percig mindkét oldalt pirosra sütöm. Ilyenkor is kell mozgatni, nehogy lesüljön. (A szalonna mindig felül legyen). Párolt rizzsel, vagy főtt krumplival a legfinomabb. Savanyúnak ubi, vagy vecsési káposzta ajánlott hozzá.
Hidegen is nagyon finom, ha esetleg marad belőle vacsorára.
De a megdermedt zsírja kenyérre kenve isteni vacsi.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. okt. 27. 19:38
A fokhagymás nyúlcomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.