Kemencében sült oldalas recept


1 kg oldalas
8-10 szelet hajszálvékony füstölt szalonna
magyaros fűszerkeverék
4-5 gerezd fokhagyma
kevés olaj
A Kemencében sült oldalas elkészítési módja:
A húst megmossuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és úgy 2 órán át állni hagyjuk benne. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, lerakjuk a szalonnákat, rá a húst, és arra szórjuk a karikákra vágott fokhagymát. Kevés vizet öntünk alá, lefedve pároljuk kb. másfél óráig. Ezután fedés nélkül, a saját levével locsolgatva sütjük, míg szép piros, ropogós lesz (csak a külseje - belül porhanyósnak, puhának kell lennie).
Köretnek ízlés szerint bármit kínálhatunk, de friss kenyérrel, savanyúsággal az igazi!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. jún. 25. 09:20
A kemencében sült oldalas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.