Vaddisznó pörkölt. recept
A Vaddisznó pörkölt. hozzávalói:* 1,5 kg vaddisznó ragu
* 10 dkg füstölt szalonna
* 2 nagy fej hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 friss édes paprika
* só
* bors
* 2 babérlevél
* 3-4 dl Kékfrank
A Vaddisznó pörkölt. elkészítési módja:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk (ha elég zsír jön ki belőle, nem kell pótolni). Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, 2 babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát, sót, borsot, 1-2 dl vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfőzzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznót. Ha nem eléggé lepi el a lé, akkor még töltünk hozzá bort, és fedő alatt jó puhára főzzük. Ha a lé nagyon elpárolog, újra fel kell önteni borral.
Rendkívül finom! Köretnek rizst vagy sült krumplit, mellé Kékfrankost ajánlok.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. jún. 25. 06:36
A vaddisznó pörkölt. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.