Rakott mustáros hús recept
120 perc
A Rakott mustáros hús hozzávalói:
2kg megtisztitott krumpli
1kg szépen szeletelhető lapocka legjobb a diója
hagyma
mustár
pirospaprika -őrölt
zöld paprika
paradicsom
1 tejszin
1 l. tej
maradék vaj
A Rakott mustáros hús elkészítési módja:
a krumplit hasábburgonya szeletelőn leszeljük.Hagymát apróra összemetéljük és egy nagyobb tepsiben elosztjuk.Rászórjuk az őrölt pirospaprikát,rátesszük a krumpli felét, karikákra metélt paprikát és paradicsomot,/télen lehet lecsót/ a szeletelt hust besózzuk,megkenjük mustárral ,ráhelyezzük a krumplira,utánna megint paprika ,paradicsom és végül a megmaradt krumplival betekarjuk.megsózzuk,lehet egy kevés vegeta is nyakonönteni a tejszinnel, ráönteni a tejet a vajat ráreszelni .Előmelegitett sütőben féltakarékon sütjük kb 2 órát.kiadós és nagyon finom. Jó étvágyat.
a húst jó este besózni és mustárral megkenni be a hűtőbe éjjelre és másnap dolgozni vele
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: fofno, 2010. jún. 24. 12:22
A rakott mustáros hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.