Gombás burgonyarolád recept
A Gombás burgonyarolád hozzávalói:Egy kg burgonya,
25 dkg gomba (lehet champion, konzerv vagy erdei gomba egyaránt),
20 dkg liszt,
20 dkg zsemlemorzsa,
3 egész tojás,
1 fej vöröshagyma,
Olaj a sütéshez,
5 cikk fokhagyma,
Ízlés szerint só,
Majoranna,
Magyaros fűszerkeverék,
Kávéskanálnyi csípős paprikakrém (ez jobb ízt ad neki, akkor is érdemes használni, ha egyébként nem szeretjük az erős ízeket).
A Gombás burgonyarolád elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, nagy kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Időközben a gombát nagyon apróra vágjuk (darálni is lehet), kevés olajon, hagymán, fokhagymán megdinszteljük. A krumplit, ha megfőtt, leszűrjük, hozzáadjuk a 3 nyers tojást, a gombát, a lisztet és a zsemlemorzsa felét. Krumplitörővel összetörjük, alaposan összedolgozzuk. Golyókat vagy rudakat formázunk belőle, és azokat a maradék morzsában meghempergetjük. Forró olajban aranysárgára sütjük. Kínálhatjuk főzelék mellé húspótló feltétnek, de rizzsel, savanyúsággal is nagyon finom.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. szept. 15. 13:25
A gombás burgonyarolád elkészítési módja és hozzávalói.