Ropogós petrezselymes fasírt recept
A Ropogós petrezselymes fasírt hozzávalói:80 dkg újburgonya
1 nagy fej hagyma
3 tojás
5-6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
fél dl tej
zsemlemorzsa
15 dkg csemegekukorica konzerv
só
bors
fele zsír, fele olaj a sütéshez
A Ropogós petrezselymes fasírt elkészítési módja:
Az újburgonyát lereszelem darabosra a hagymával együtt, majd egy nagyobb tálban elkeverem a liszttel, a tojásokkal, a kukoricával, a tejjel, a felaprózott petrezselyem zölddel. Ezután ízlés szerint sózok és borsozok, majd belereszelem a fokhagymát és zsemlemorzsát adok hozzá, hogy egy félkemény hústésztát kapjak, amit majd formálni tudok. A zsiradékot mérsékelten felhevítem, majd a húspogácsákat lassú tűzön átsütöm. A tűznek lassúnak kell lennie, mert a burgonya nyers, így nehezebben sül át.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jan. 22. 15:20
A ropogós petrezselymes fasírt elkészítési módja és hozzávalói.