Fokhagymás-tejfölös csirkemell recept
A Fokhagymás-tejfölös csirkemell hozzávalói:1 kg csirkemell filé
1 kg burgonya
3 kis tejföl
sajt
2 gerezd fokhagyma
liszt
só
őrölt fekete bors
sajt
A Fokhagymás-tejfölös csirkemell elkészítési módja:
A burgonyát megpucolom, felkarikázom és készre főzőm. A csirkemell filéket szeletekre vágom, kiklopfolom, megforgatom lisztben és zsiradékban készre sütöm. Egy tepsit kikenek étolajjal, leteszem benne a burgonyakarikákat, majd ráöntök a fokhagymás tejfölből és elsimítom rajta. Erre a rétegre fektetem a kisütött csirkemell filéket, majd az egészet beborítom a maradék fokhagymás tejföllel. Sózom, borsozom és reszelt sajttal szórom meg. A tepsit a sütőbe téve addig sütöm az ételt, míg a sajt megolvad és az egész étel összesül egy picit. Önmagában tálalható, köret nem szükséges hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jan. 21. 15:05
A fokhagymás-tejfölös csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.