Baconszalonnás csirkemell recept
A Baconszalonnás csirkemell hozzávalói:60 dkg csirkemell
20 dkg bacon
20 dkg juhsajt
4 szelet sajt
4 gerezd fokhagyma
oregano
só
bors
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
burgonyapüré pehely
10 dkg vaj
1 l tej
Mártáshoz:
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
petrezselyem
40 dkg mascarpone sajt
bors
oregano
1 db kis chilipaprika
A Baconszalonnás csirkemell elkészítési módja:
A baconszeleteket egymás mellé tesszük, a csirkemellet keresztben ráterítjük. Sóval, borssal, oreganóval és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Rátesszük a szeletekre vágott fokhagymát és a juhsajtot, erre ráborítjuk a sajtszeleteket, majd az egészet feltekerjük. Egy tűzálló tálra burgonyapürét teszünk, majd a feltekert húsból szeleteket vágunk és a püré mellé tesszük. Olívaolajjal megöntözzük, 220 fokos légkeveréses sütőben sütni kezdjük. Amíg el nem készül, mártást készítünk hozzá. A fokhagymát felszeleteljük és olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk, ráöntjük a paradicsomszószt, az apróra vágott petrezselymet , majd hozzákeverjük a mascarpone sajtot. Oreganóval, sóval, borssal és egy kevés friss chilipaprikával ízesítjük, végül felforraljuk. Mikor a hús elkészült, akkor a sajtmártással leöntjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. nov. 15. 10:12
A baconszalonnás csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.