Petrezselymes hamis fasírt recept
A Petrezselymes hamis fasírt hozzávalói:80 dkg krumpli
1 nagy fej hagyma
3 tojás
5-6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
0, 5 dl tej
zsemlemorzsa
15 dkg csemegekukorica
só
bors
fele zsír-fele olaj a sütéshez
1 csokor petrezselyem zöld
A Petrezselymes hamis fasírt elkészítési módja:
A krumplit a lereszeljük. A hagymát felaprítjuk, majd egy tálban elkeverjük a krumplit a tojásokkal, liszttel, kukoricával, tejjel és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. A masszából egyforma nagyságú pogácsákat formálunk. A zsír és az olaj keverékét alacsony lángon felmelegítjük, majd a közepesen forró zsiradékban kis lángon szép pirosra sütjük a pogácsák mindkét oldalát. Tényleg kis lángon süssünk, különben a krumpli nem tud átsülni.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jún. 10. 19:56
A petrezselymes hamis fasírt elkészítési módja és hozzávalói.