Sajtos csirketorta baconbe tekert spárgával recept
A Sajtos csirketorta baconbe tekert spárgával hozzávalói:80 dkg csirkemell
35 dkg reszelt sajt
20 dkg sonka
4 tojás
1 kis pohár tejföl
2 ek liszt
só
bors
parmezán (elhagyható)
50 dkg spárga
15 dkg szeletelt bacon
A Sajtos csirketorta baconbe tekert spárgával elkészítési módja:
Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk. A tojást a tejföllel, a sóval, a borssal és a liszttel kikeverjük. A forma alját megszórjuk reszelt sajttal, rátesszük a hússzeletek felét, lefedjük gépsonkával, és a tejfölös keverék felét is ráöntjük. A rétegezést megismételjük, és a maradék masszával nyakon öntjük az egészet. A maradék reszelt sajtot rászórjuk, alufóliával lefedjük, és 1 óra alatt megsütjük. A sütés vége előtt vegyük le az alufóliát, hogy a sajt megpiruljon a tetején. A spárgával nincs sok gondunk. Megmossuk, a végeiből levágunk 1-2 centit, így megszabadulunk az esetleges fás résztől. Sózzuk, borsozzuk és 3 db spárgát összetekerünk egy szelet bacon szalonnával. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jún. 7. 19:52
A sajtos csirketorta baconbe tekert spárgával elkészítési módja és hozzávalói.