Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kókuszos-habgaluskás krémes sütemény recept

Kókuszos-habgaluskás krémes sütemény recept

A Kókuszos-habgaluskás krémes sütemény hozzávalói:
Piskóta:
6 tojás
12 ek cukor
6 ek víz
2 ek kakaópor
8 ek liszt
1 csomag sütőpor
Kókuszgaluska:
5 tojásfehérje
10 ek cukor
3 ek liszt
10 dkg kókuszreszelék
0, 5 csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
5 tojássárgája
5 dkg finomliszt
3 csomag vaníliás cukor
3, 5 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg vaj
Tetejére:
10 dkg olvasztott csokoládé
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)


A Kókuszos-habgaluskás krémes sütemény elkészítési módja:
Piskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habosra keverjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd beleszitáljuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. A tésztát egy 24 ×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A kókuszgaluska készítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzákeverjük a liszttel, sütőporral elkevert kókuszreszeléket. A tepsiben várakozó tésztára szaggatjuk evőkanál segítségével, és együtt megsütjük 180 fokon. TŰPRÓBA! A krém készítése: A tojások sárgáit a liszttel, a tejjel és a cukrokkal felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. A krémre az olvasztott csokoládét rácsurgatjuk. Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és tetejére tesszük. A habra még kb. 3 dkg körüli olvasztott csokoládét csurgatunk rá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszos-habgaluskás krémes sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook