Juhtúrós puliszka recept
A Juhtúrós puliszka hozzávalói:20 dkg kukoricadara
1 evőkanálnyi vaj
20 dkg juhtúró
só
2 evőkanál olívaolaj
A Juhtúrós puliszka elkészítési módja:
Öntsünk egy lábasba egy liternyi vizet, adjuk hozzá a vajat, ízesítsük egy teáskanálnyi sóval, majd forraljuk fel. Lassan, állandóan kevergetve csorgassuk bele a kukoricadarát és kis lángon főzzük legalább 15-20 percig. Ha elkészült, keverjük hozzá a juhtúrót, majd öntsük az egészet egy vajjal kikent kisebb méretű tepsibe vagy tálkába. Fontos, hogy a puliszka vastagsága egy centis legyen. Várjuk meg, míg kihűl, majd széles szájú pohárral vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a kiszúrt puliszka korongokat, majd közepes tűznél mindkét oldalát süssük pirosra.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. máj. 31. 19:42
A juhtúrós puliszka elkészítési módja és hozzávalói.