Csontleves daragaluskával recept
A Csontleves daragaluskával hozzávalói:1 kg sertés csont
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
negyed gumó zeller
1 szál fehérrépa
fél fej karalábé
egy db TV paprika
só
pár szem egész bors
A daragaluskához:
2 db egész tojás
4 evőkanál búzadara
1 csomag petrezselyem zöld
csipet só
A Csontleves daragaluskával elkészítési módja:
Egy fazékban, hideg vízben feltesszük a csontot főni. Amikor a víz felhabosodott, a csontot kivesszük, leöblítjük, majd tiszta vízben újra feltesszük főni. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, és a csonthoz adjuk. Sóval és szemes borssal ízesítjük. Lassú lángon, épphogy csak gyöngyözzön, másfél óráig főzzük. A daragaluskához a tojásokat egy tálban verjük fel lazán. Sózzuk, és belekeverjük a darát. A petrezselyem zöldet aprítsuk finomra, és keverjük a darához. 10 percet pihentessük. A daragaluskákat külön, sós vízben főzzük ki. Forraljuk fel vizet, és szaggassuk bele a darát. (Ehhez egy hideg vízbe mártott evőkanállal formázzuk galuska alakúra a nyers tésztát.) Ha már forr, öntsünk rá egy pohár hideg vizet. Vegyük a tüzet takarékra, fedjük le a lábost, és 10 percig hagyjuk a galuskákat duzzadni a vízben. Tálalás: a levest levesestányérba tálaljuk. Tegyünk a tányér közepére 2-3 galuskát, öntsük fel a forró, leszűrt levessel. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel, és tegyünk mellé pár darab sárgarépát.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. máj. 29. 19:38
A csontleves daragaluskával elkészítési módja és hozzávalói.