Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szilvaszószos marhaoldalas recept

Szilvaszószos marhaoldalas recept

A Szilvaszószos marhaoldalas hozzávalói:
1 kg marha oldalas darabolva
3-4 evőkanál szilvalekvár
2 evőkanál sötét szójaszósz
diónyi reszelt friss gyömbér
fél rúd fahéj

őrült bors
2 gerezd fokhagyma


A Szilvaszószos marhaoldalas elkészítési módja:
A húsokat hideg vízben mossuk meg, töröljük szárazra. A lekvárt keverjük ki a szójaszósszal. Ha a lekvár túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítsuk fel. Keverjük el a mártásban a reszelt gyömbért, vagy ha az nincs, egy csapott mokkáskanál gyömbérport. A húst dörzsöljük át sóval és őrölt borssal, kenjük át a mártással, és tegyük egy sütőzacskóba a fahéjrúddal együtt. A zacskót zárjuk le, egy-két helyen szúrjuk be óvatosan, hogy a gőz távozhasson belőle a sütés közben. Tegyük 170 fokos, előmelegített sütőbe 20 percre, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 140-150 fokra, és további egy órán át pároljuk. Az elkészült húst a zacskóban visszamaradt szósszal tálaljuk. Köretként héjában sült burgonyát készítsünk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A szilvaszószos marhaoldalas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook