Eperkrém leves tejszínhabbal recept




00 ml mascarpone
50 dkg eper
10 dkg cukor
0,5 dl vörösbor
1 db citrom
3 db szegfűszeg
1 rúd fahéj
Az Eperkrém leves tejszínhabbal elkészítési módja:
Egy lábasba kb.1 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, vörösbort és a citrom vékonyan levágott héját. 15 percig lassan lefedve főzzük, majd kivesszük belőle a fűszereket és hozzáadjuk a cukrot. Az epret alaposan megmossuk, félbevágjuk és a háromnegyed részét a leveshez adjuk. Pár percig főzzük, majd belekeverjük a mascarponét. Jól lehűtjük.
Tálaláskor a maradék eperrel díszitjük. Tejszínhabot is szoktam rátenni
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2015. máj. 27. 09:57
Az eperkrém leves tejszínhabbal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.