Karamellás torta... recept
25 perc
A Karamellás torta... hozzávalói:
160 g kakaós keksz
80 g vaj (olvasztott)
6 ek kristálycukor
150 ml víz
360 ml Meggle cukrászhab
1 ek vaníliás cukor
100 ml víz
20 g zselatinpor
3 banán
tejszín (díszítéshez)
A Karamellás torta... elkészítési módja:
A kekszet apróra törjük és összedolgozzuk a felolvasztott vajjal. Egy tortaformát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát belenyomkodjuk az aljába. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. 6 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Hagyjuk, hogy a karamell felolvadjon. A 360 ml habtejszínt egy evőkanál vaníliás cukorral felverjük, állandó keverés közben hozzáadjuk a felolvasztott karamellt és a 100 ml forró vízben feloldott zselatint. A kész kekszes alapra félbevágott banánokat rakunk, majd ráöntjük a karamellás habtejszínt. Legalább 6 órára a hűtőben hagyjuk dermedni. A kész tortát kivesszük a formából, eltávolítjuk a fóliát, feldíszítjük habtejszínnel és felszeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2015. ápr. 30. 08:52
A karamellás torta... elkészítési módja és hozzávalói.