Csirkecombok juhtúrós almaágyon recept
75 perc
A Csirkecombok juhtúrós almaágyon hozzávalói:
4-6 csirke alsó- vagy felsőcomb
2-4 alma
4-6 evőkanál juhtúró
só
bors
és/vagy ízlés szerint sült csirke fűszerkeverék
A Csirkecombok juhtúrós almaágyon elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a csirkecombokat befűszerezem és félreteszem, amíg elkészítem az almaágyat. Az almákat megmosom, és keresztben félbevágom. Ezután egy kisebb kés hegyével (vagy egy kanállal) kivájom az almafelek magházát maradéktalanul. Az almákat egy nagyobb jénai vagy egy kisebb tepsi aljára fektetem, és a vájatokba beleadagolom a juhtúrót, végül megszórom frissen őrölt borssal az egészet. Ráültetem a csirkecombokat, és lefedem alufóliával az edényt. 180-200 fokon sütöm így 30-40 percen át - vagy amíg a csirke megpuhul. Utána leszedem a fóliát, és visszadugom a sütőbe még 15-20 percre, hogy a combok kicsit megpiruljanak, és az almák leve elfőhessen. Salátával vagy krumplipürével tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2015. ápr. 27. 13:11
A csirkecombok juhtúrós almaágyon elkészítési módja és hozzávalói.