Szalalkális tészta recept


50dkg liszt
1 tojás
25dkg kristálycukor
1 mk.só
1 cs.szalalkáli
5 ek.olvasztott zsir
1.5dl tej
Krém
6 dl tej
4ek.liszt
1 margarin
25 dkg porcukor
3 ek.kakaó
1 cs.vaniliáscukor
5 dkg darált dió
A Szalalkális tészta elkészítési módja:
A szalalkálit elkeverjük a langyos tejben,hozzátesszük a többi hozzávalót,jól összegyúrjuk és 3-részre osztjuk.A sütőt melegitsük elő.A lapokat kinyujtjuk,és zsirozott,lisztezett tepsin 12-14 percig világosra sütjük.A tejből kiveszünk egy kicsit és elkeverjük a lisztel,és a többit föltesszük forni.Amikor fölfort hozzákeverjük a lisztes masszát és gőz fölött sűrűre főzzük.Közben habosra keverjük a margarint a porcukorral,van.cukorral és a kakaóval.Hozzádolgozzuk a langyosra hült főzött krémet és a darált diót(3-ek,félre teszünk)Megkenjük a lapokat a felsőt is a tetejét megszórjuk dióval.Másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicalany, 2007. szept. 16. 15:54
A szalalkális tészta elkészítési módja és hozzávalói.