Csőben sült lekváros tészta recept
100 perc
A Csőben sült lekváros tészta hozzávalói:
5 dkg margarin felolvasztva
2.5 dkg élesztő
6 dkg kristálycukor
1.25 dl tej
40 dkg liszt
1/2 kávéskanál só
2 tojás
1/2 doboz sütőlekvár
kb. 7.5 dkg olvasztott margarin a tál és a tészta lekenéséhez
porcukor a meghintéshez
A Csőben sült lekváros tészta elkészítési módja:
Az élesztőt a meglangyosított tejben 1 kávéskanál cukor hozzáadásával meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük,hozzáadjuk a maradék kristálycukrot,a sót,a felolvasztott 5 dkg margarint,a tojásokat,és a felfuttatott élesztőt.Sima,hólyagos tésztát dagasztunk.Letekerve meleg helyen 30 percig kelesztjük,amíg a kétszeresére nő a térfogata. Egy tűzálló tálat megkenünk olvasztott margarinnal.A sütőt előmelegítjük 200 fokra.A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 40x32cm-es téglalapra nyújtjuk,és kb. 20 négyzetre vágjuk.1-1 négyzetet a tenyerünkbe veszünk,megtöltjük lekvárral,a sarkait összefogva batyut formálunk.A batyukat belemártjuk az olvasztott margarinba,és az összefogott csücskével lefelé fordítva szorosan egy más mellé helyezzük a tálban.Ha mind belekerült a tálba,akkor a tetejüket is megkenjük még egyszer olvasztott margarinnal.20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.Porcukorral meghintve tálaljuk.
A töltelék lehet még:40 dkg szilvalekvár,2 evőkanál aprított mogyoró,1-2 evőkanál szilvapálinka vagy 1-2 evőkanál fahéj keveréke is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Indián lány, 2009. ápr. 10. 12:14
A csőben sült lekváros tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.