Inci nénje túrós pitéje recept
Az Inci nénje túrós pitéje hozzávalói:34 dkg finomliszt
20 dkg margarin
csipet só
4 tojás
1 cs. mazsola
80 dkg tehéntúró
2 dkg élesztő
3 evőkanál langyos tej
1 kávéskanál kristálycukor
22 dkg porcukor
+ porcukor a sütemény megszórásához
2 cs vaníliás cukor
1 db citrom
Az Inci nénje túrós pitéje elkészítési módja:
A mazsolát felfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A tojássárgákat habosra keverjük a margarinnal. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a kristálycukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd összedolgozzuk a tojássárga krémmel, 30 dkg lisztet átszitálunk, csipet sót hozzáadva jól kidolgozzuk, és két cipóba osztjuk. A túrót húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a mazsolát, a citrom lereszelt héját, kifacsart levét és a maradék liszttel összedolgozzuk, végül lazán elkeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjével. Egy közepes nagyságú tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, vagy kizsírozunk, beleterítjük az egyik kinyújtott cipót, melyre rákenjük a túrós keveréket és a másik cipóból készült tésztalappal befedjük.Másfél óra kelesztés után forró sütőbe toljuk és 170 fokon 50 perc alatt megsütjük. Porcukorral azon forrón megszórjuk, kihűlés után szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. jún. 7. 19:14
Az inci nénje túrós pitéje elkészítési módja és hozzávalói.