Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Nagyon mákos kocka recept

Nagyon mákos kocka recept

A Nagyon mákos kocka hozzávalói:
A tésztához:
14 dkg liszt
14 dkg vaj
7 dkg porcukor
5 dkg darált mandulabél
csipetnyi só

A töltelékhez:
3, 5 dl tej
12 dkg cukor
1 db fahéjrúd
20 dkg darált mák
csipetnyi só
5 dkg búzadara
1 db citrom héja
2 evőkanál rum
fél marék mazsola


A Nagyon mákos kocka elkészítési módja:
Tegyük a tészta alapanyagait egy keverőtálba, és kezünkkel addig gyúrjuk, még össze nem áll. Lisztezzünk be egy gyúródeszkát, majd jól gyúrjuk át. Pihentessük a hűtőben egy kis ideig. Vajjal kenjünk ki és liszttel szórjunk meg egy 20x14 centi átmérőjű tepsit. A tészta kétharmadát nyújtsuk ki vékonyra, majd óvatosan béleljük ki vele a tepsi alját. Ha nem sikerül egyben belehelyezni, kezünkkel foltozzuk ki a hiányos részeket. A töltelékhez két deci tejet forraljunk fel 10 dkg cukorral és a fahéjrúddal, majd adjuk hozzá a darált mákot és a mazsolát. Hagyjuk állni 10 percig. Egy másik lábasban másfél deci tejben, egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral főzzük meg a búzadarát. Keverjük a megfőzött darát a mákhoz, reszeljük bele a citrom héját, és ízesítsük rummal. Tehetünk bele pár evőkanál baracklekvárt, ettől még szaftosabb lesz a töltelék. Keverjük jól össze, majd tegyük a tésztával beborított tepsibe. Kanállal egyengessük el simára. A tetejére reszeljük rá káposztareszelővel a maradék tésztát. Könnyebb tudjuk reszelni, ha előtte 10 percre betesszük a fagyasztóba. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 40-45 percig. Ha elkészült, vágjuk kis kockákra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nagyon mákos kocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook