Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sajtos zöldségleves kukoricadarás galuskával recept

Sajtos zöldségleves kukoricadarás galuskával recept

Elkészítési idő 45 perc

A Sajtos zöldségleves kukoricadarás galuskával hozzávalói:
- 15 dkg kukoricadara
- 1 tojás
- 8-10 dkg liszt (4-5 púpozott evőkanálnyi) bio búza fehér liszt
- 1 „rúd” sajtkrém (pl. Medve tömlős sajt)
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 közepes fej karalábé
- 1 csomó petrezselyem zöldje

- kevéske olivaolaj
- só


A Sajtos zöldségleves kukoricadarás galuskával elkészítési módja:
Némi olivaolajon a karikákra feldarabolt répákat és a kockára vágott karalábét elkezdem födővel lefedett lábasban megpárolni, természetesen meg is sózom. Mielőtt még megpirulna, 1 fél pohárnyi vizet öntök rá, hogy abban párolódjon és szigorúan lefedem. A fedőt keveréshez sem szoktam levenni, hanem rászorítom az edényre és az edényt a tűzről leemelve megrázogatom párszor keverés helyett. A galuska kifőzéséhez egy másik edényben sós vizet melegítek. A galuskához az előzőleg fél napra beáztatott kukoricadarát összekeverem a tojással és a liszttel. A lisztet kanálról kanálra adagoljam odafigyelve, hogy ne legyen túl kemény a galuskatészta. Ha mégsem lenne elég lágy, némi vizet adok hozzá és természetesen megsózom. Kb. fél csomónyi petrezselymet apróra darabolok és azt is szépen belekeverem. A galuskát beleszaggatom a felforrt főzővízbe. Miután a galuska kifőtt a főzővízből annyit öntök rá a zöldségre (akár az összes főzőlevet), hogy közepesen sűrű legyen a leves a galuska hozzáadásával. Akár még pluszban is önthetek hozzá vizet. Ezek után belenyomom a tömlős sajtot a vízbe és elkeverem, hogy teljesen feloldódjon, valamint a maradék feldarabolt petrezselymet is hozzáadom a leveshez és még annyira felrottyantom a levest, hogy a pluszban hozzáadott petrezselyem éppen megfőljön. Tálaláskor trappista sajtot reszelek a levesre, ami pikk-pakk már olvad is...hmmm... nyami:)

Egyszerű, ízletes és általam imádott leveske, ami egy esős nap után hazaérve felmelegíti a lelkemet.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kocsó Viktória (Vik)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sajtos zöldségleves kukoricadarás galuskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook