Nyári ízvarázs (sertéscombból) recept
120 perc
A Nyári ízvarázs (sertéscombból) hozzávalói:
- kicsontozott sertéscomb (kb. 2 kg)
- méz (1,5 ek)
- bármilyen fajta zsír (1 ek)
Fűszerek:
- delikát (3 púpozott tk)
- petrezselyem (1 tk)
- majoránna (1 tk)
- bazsalikom (1 tk)
- bors (két csipetnyi)
- fokhagyma granulátum (2 tk)
és, ami a legfontosabb: Grill fűszerkeverék
tk = teáskanálnyi
ek = evőkanálnyi
A Nyári ízvarázs (sertéscombból) elkészítési módja:
A sertéscombot tetszés szerint szeletekre felvágom - azért érdemes vastagabbra hagyni, mert sülés közben úgy is összemegy a húsi! Kicsit állni hagyom langyos vízben, hogy picit kiázzon. Addig a fűszerkeverékeket összekeverem egy kis tálkába. Alaposan átmosom a combszeleteket, majd egyenként mind a két oldalát befűszerezem, majd egy közepes méretű tepsibe lefektetem őket, félig, vagy negyedig egymásra. Érdemes úgy fektetni őket, hogy negyedig, hogy minél jobban kilátszódjanak a szeletek, hogy jobban érje őket a meleg. Miután megvagyok, épp, hogy teszek alájuk vizet, és a maradék fűszerrel még bepácolom a húsit. Ezután letakarom fóliával, és kb. bő 1 óráig párolom őket, miközben figyelem a vizet és pótolom, ha kell. Míg sül a húsi, a mézet és a zsírt összekutyulom. 1 óra hossza elteltével leveszem a fóliát, megkenem a szeleteket a mézes-zsírral, majd fólia nélkül visszateszem a sütőbe a húst, kicsit magasabb lángon. Kb. 10 perc elteltével újra bekenem a húsit a masszával, és ezt addig ismételem, míg el nem fogy a massza, illetve meg nem sül a hús.
Az első 1 órában érdemes közepes lángon párolni a húst. Fokot azért nem írok, mert mindenkinek más a sütője.
A finisben viszont kicsit magasabb lángon sütöm a húst, hogy egy kicsit süljön is a teteje!
Könnyű nyári salátát ajánlok hozzá, vagy bármilyen köretet, amit megkíván a Család, vagy a vendégsereg.
Ital:
Bármi, ami jól esik!
Jó étvágyat hozzá! :)
Ui.: Az elkészítési időben minden benne van!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 1d1ca5cb3a, 2010. ápr. 24. 20:21
A nyári ízvarázs (sertéscombból) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.