Mézes-zöldfűszeres csirke combok recept
90 perc
A Mézes-zöldfűszeres csirke combok hozzávalói:
(4 személyre)
- 6 egész csirke comb (gondolva arra, aki repetázni akar)
- 4 ek (evőkanál) méz
- 2 tk (teáskanál) olivaolaj, vagy napraforgó olaj, vagy valamilyen zsír (kacsa, liba stb.)
- zöldfűszerek 1-1 tk (petrezselyem, bazsalikom, majoránna, tárkony, lestyán, oregano stb. (érdemes venni a Maggi zöldfűszer keverék ízvarázst is!)
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma apróra darabolva, vagy kb. 1,5 tk fokhagyma granulátum.
- 1 db. bármilyen leveskocka
- 1 tk delikát
- só (egy morzsolásnyi)
- bors (egy morzsolásnyi)
Azt megjegyezném, hogy mindenki ízlés szerint tudja adagolni a hozzávalókat!
A Mézes-zöldfűszeres csirke combok elkészítési módja:
A combokat megmosom, megtisztítom, tepsibe előkészítem. Először mindig a bőrét fektetem a tepsi alja felé. Felöntöm a tepsit vízzel úgy, hogy félig ellepje a combokat. Az 1 kocka leveskockát elmorzsolom és arányába elosztom a tepsi minden szegletébe+egy pici delikátot szórók a vízbe is. A mézet összekeverem a fűszerekkel, és az olajjal. Ezután mindegyik combra kenek a masszából. A tepsi tetejét lefedem, majd lassú tűzön bő 45 percet párolom a csirkét. Ezután leveszem róla a fóliát, újra megkenem masszával a combokat, majd visszateszem a sütőbe. 15 perc elteltével megfordítom a combokat, a masszával átkenem őket és megint vissza a sütőbe. Innentől kedve a sütőt kicsit erősebb fokozatra veszem, hogy a combok bőre is egyenletesen piruljon. Kb. 10 percenként újra és újra kenegetem a masszával, amíg a massza el nem fogy, illetve a combok gyönyörű ropogósra meg nem sültek.
Tálalás:
Nem fogyizóknak
- bármilyen körettel (rizs, krumpli stb.)
Fogyizóknak;
- lehetőleg bármilyen finom és improvizált saláta költeménnyel (fejes saláta, uborka saláta, paradicsomos saláta, tavaszi saláta stb.)
Ajánlott ital:
- bármi, ami jól esik!
Jó étvágyat hozzá! :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 1d1ca5cb3a, 2010. ápr. 18. 12:59
A mézes-zöldfűszeres csirke combok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.