Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kínai borsos csirke recept

Kínai borsos csirke recept

Elkészítési idő 90 perc

A Kínai borsos csirke hozzávalói:
Hozzávalók
1,5 kg-os konyhakész csirke
1 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál feketebors
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál borecet
1 db friss gyömbér
ízlés szerint só
1 csomag újhagyma (v. 1db póréhagyma)


A Kínai borsos csirke elkészítési módja:
Fazékban forraljunk fel vizet, tegyük bele a tiszta csirkét, főzzük kb. 75 percig. Csöpögtessük le majd éles késsel daraboljuk fel. Helyezzük a húsdarabokat a bőrös részével lefelé egy tűzálló edénybe. Aprítsuk fel a hagymát, vágjuk szálaira a gyömbért. Keverjük össze a mártás többi anyagával. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a borsot, és keverjük addig, amíg már érezzük az aromáját. Öntsük a húsra a borsöntetet, majd öntsük rá a mártást. Fedjük be az edényt fóliával, és erős tűzön főzzük kb. 30 percig. Amint a hús megpuhult, tálalhatjuk. Rizs dukál mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A kínai borsos csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook