Tarkedli-Cseh fánk recept
A Tarkedli-Cseh fánk hozzávalói:Hozzávalók
a tésztához
• 500 g liszt
• 25 g élesztő
• 5 dl tej
• 50 g cukor
• 30 g vaj
• 3 db tojás
• 1/2 citrom héja
• só
• a sütéshez: olaj
• a töltéshez és a tálaláshoz: 200 g barackíz
• a tetejére: 20 g porcukor
A Tarkedli-Cseh fánk elkészítési módja:
Az élesztőt egy dl langyos tejben, kevés cukorral, egy kanál liszttel összekeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A maradék lisztet a tojások sárgájával, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal meg a maradék langyos tejjel simára dolgozzuk. Utána a felfutatott élesztőt és az olvasztott vajat belekeverjük, majd az így kapott sűrű „palacsintatésztába" style="margin: 10px;" a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Konyharuhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. A tarkedli- (tükörtojás-) sütőt olajjal kikenjük, közepes lángon megforrósítjuk, majd a tésztából egy-egy bő evőkanálnyit a sütő mélyedéseibe töltünk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 28 db tarkedlink lesz, amiből kettőt-kettőt barackízzel összeragasztunk, végül porcukorral megszórjuk. Barackízt külön is tálaljunk hozzá. Frissen a legfinomabb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d0b7178f40, 2010. márc. 12. 19:06
A tarkedli-cseh fánk elkészítési módja és hozzávalói.