Joghurttorta sárgabarackkal recept
A Joghurttorta sárgabarackkal hozzávalói:A kekszalaphoz
20 dkg kekszmorzsa (lehet zab, háztartási, teljes kiőrlésű, spekulációs)
10 dkg vaj (olvasztott)
1 ek cukor (de ízlés szerint)
A töltelékhez
8 dl joghurt (natur)
2 dl habtejszín
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
10 dkg méz (vagy ízlés szerint cukor, édesítő)
2 csomag zselatinfix
410 g barackkonzerv (sárgabarack, vagy bármilyen más gyümölcs)
A Joghurttorta sárgabarackkal elkészítési módja:
A darált kekszet összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal, majd egy pohár segítségével kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Nem kell peremet hagyni. A tejszínt felverjük, a gyümölcsöt felaprítjuk. A joghurtot kikeverjük a többi hozzávalóval. Robotgéppel hozzákeverjük a zselatinport, majd a tejszínhabot is (lassú fokozat). A kekszes alapra rakjuk a gyümölcsöt, majd ráönjük a krémet. Minimum 3 órát hűtőbe tesszük, de még jobb, ha egy éjszakát áll szeletelés előtt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. jún. 4. 12:12
A joghurttorta sárgabarackkal elkészítési módja és hozzávalói.