Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurttorta sárgabarackkal recept

Joghurttorta sárgabarackkal recept

A Joghurttorta sárgabarackkal hozzávalói:
A kekszalaphoz

20 dkg kekszmorzsa (lehet zab, háztartási, teljes kiőrlésű, spekulációs)
10 dkg vaj (olvasztott)
1 ek cukor (de ízlés szerint)

A töltelékhez

8 dl joghurt (natur)
2 dl habtejszín
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
10 dkg méz (vagy ízlés szerint cukor, édesítő)
2 csomag zselatinfix
410 g barackkonzerv (sárgabarack, vagy bármilyen más gyümölcs)


A Joghurttorta sárgabarackkal elkészítési módja:
A darált kekszet összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal, majd egy pohár segítségével kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Nem kell peremet hagyni. A tejszínt felverjük, a gyümölcsöt felaprítjuk. A joghurtot kikeverjük a többi hozzávalóval. Robotgéppel hozzákeverjük a zselatinport, majd a tejszínhabot is (lassú fokozat). A kekszes alapra rakjuk a gyümölcsöt, majd ráönjük a krémet. Minimum 3 órát hűtőbe tesszük, de még jobb, ha egy éjszakát áll szeletelés előtt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurttorta sárgabarackkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook