Epres-citromos túrótorta sütés nélkül recept
Az Epres-citromos túrótorta sütés nélkül hozzávalói:A tortaaljához
25 dkg kekszmorzsa (darált háztartási keksz)
7.5 dkg vaj
2 ek porcukor
0.5 dl tej (amennyit felvesz)
A túrókrémhez
50 dkg túró
300 g joghurt (natúr)
3 citromból nyert citromlé
3 citromból nyert citromhéj
10 dkg porcukor
2 ek zselatin
40 dkg eper
Az Epres-citromos túrótorta sütés nélkül elkészítési módja:
Egy nagy tálban a darált kekszet elkeverjük a porcukorral, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat és és annyi tejet, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. (Én mivel most nem volt otthon tej, egy kis pohár natúr joghurtot - kb. 150 g - használtam.) A kész tésztát egy kapcsos tortaformába belenyomkodjuk, majd félretesszük, amíg elkészítjük a túrókrémet. A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, cukrot, a citromok reszelt héját. Egy kis lábasba kifacsarjuk a citromok levét, hozzáadunk 4 nagy ek langyos vizet, majd a zselatinport. A zselatint a csomagoláson található instrukciók szerint, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd félretesszük, amíg kicsit hűl. Közben is kavarjuk meg néha. Ha a zselatin éppen csak langyos, hozzákavarjuk a túrós masszához, egyből rá is öntjük a kekszes alapra, és letakarva betesszük a hűtőbe, amíg a túrókrém megdermed. A legjobb szerintem 1 éjszakára betenni. Ha a túró megdermedt, díszíthetjük bármilyen idénygyümölccsel, illetve tehetünk rá zselét is (én ezt most kihagytam, mert nem rajongok érte igazán).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. máj. 26. 07:55
Az epres-citromos túrótorta sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.