Néger kocka (gluténmentes) recept
A Néger kocka (gluténmentes) hozzávalói:A tésztához:
3 egész tojás
10 dkg kukoricaliszt
20 dkg rizsliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1,5 dl Vénusz olaj
1 evőkanál kakaópor
20 dkg cukor
kevés tej
A tetejére:
20 dkg cukor
4 tojásfehérje
baracklekvár
tortadara
A Néger kocka (gluténmentes) elkészítési módja:
A tésztához valókat alaposan összekeverem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. 180 fokon kb. 30-35 percig (tűpróba) sütöm. Ha kihűlt a tészta, megkenem baracklekvárral. A tojásfehérjéket és a 20 dkg cukrot gőz fölött kemény habbá verem, majd a lekvárral megkent tésztára halmozom. Ha kihűlt a hab, tortadarával díszítem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. máj. 25. 11:21
A néger kocka (gluténmentes) elkészítési módja és hozzávalói.