Zsenálé recept
A Zsenálé hozzávalói:A tésztához:
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál fahéj
2 tojás
20 dkg cukor
15 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
50 dkg liszt
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál liszt
0,5 liter tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
A Zsenálé elkészítési módja:
A tésztához valókat gőz felett 5 perc alatt habosra keverjük, majd melegen összegyúrjuk a liszttel. 3 lapot sütünk belőle tepsi hátán vagy sütőlapon. (Nyújtásnál jól be kell lisztezni!) Krém: A tejet a pudigporral és a liszttel felfőzzük, miután kész a tetejét megkenjük margarinnal, hogy ne csomósodjon be. A margarint a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadva habosra kavarjuk. Ízlés szerint színezzük a krémet. Töltjük a lapokat.
Előző nap kell elkészíteni, mert másnapra puhul meg, akkor szépen szeletelhető.
A krémet lehet fehéren is hagyni, de a gyerekeim jobban szeretik színesen (pl. felső krém piros, alsó krém zöld stb.).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hajan71, 2007. nov. 8. 09:36
A zsenálé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.