Diós rebarbarás sütemény recept
A Diós rebarbarás sütemény hozzávalói:0,5 kg rebarbara
paleo magliszt(pl. mandula-, makadámdió-, kókuszliszt stb)
durvára tört dió
2 db tojás
3 evőkanál olvasztott vaj vagy kókuszzsír
édesítő
gyömbér, fahéj, szegfűszeg
A Diós rebarbarás sütemény elkészítési módja:
A rebarbara pirosas szárát édesítős vízben megfőzzük. A főtt, felszeletelt rebarbarát egy lapos, szilikonos tortaformába tesszük. Megszórjuk a fűszerekkel a magliszttel, é a dióval. A tojást elkeverjük a zsiradékkal, ez a következő réteg. Sütőben 185 fokon pirosra sütjük. Ha kihűlt kiborítjuk a formából, hogy a rebarbarás réteg felül legyen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2015. máj. 31. 00:02
A diós rebarbarás sütemény elkészítési módja és hozzávalói.