Csíkos csokis süti dióban recept
A Csíkos csokis süti dióban hozzávalói:0,5 liter tej
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál liszt
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 csomag csokoládé ízű pudingpor (főzős)
+ 3 kis csomag Albert keksz
és a hempergetéshez darált dió
A Csíkos csokis süti dióban elkészítési módja:
A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis tejben simára keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a többi tejet is és az egészet simára keverjük a vajas-cukros-lisztes keverékkel. Ezután az egészet sűrű krémmé főzzük. A kekszek közé krémet kenünk (először pár kekszet egymásra rakosgatva kenek meg, majd elborítom és úgy krémezem tovább, egyenként ragasztgatom a többihez). A maradék krémmel kívül is körbekenjük a rudat, majd meghempergetjük a gióban. Fóliába csomagoljuk és 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz jól átpuhuljon. Tálaláskor ferdén szeleteljük, hogy szép csíkos legyen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2015. máj. 13. 11:25
A csíkos csokis süti dióban elkészítési módja és hozzávalói.