Karfioltorta vele sült krumplival recept
A Karfioltorta vele sült krumplival hozzávalói:1 kisebb karfiol
só
2 db erőleveskocka
Fasírt hozzávalói:
50 dkg darált hús
1 szelet szikkadt kenyér
1 db tojás
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
szerecsendió
20 dkg bacon a külső réteg beborításához
Köret hozzávalói:
50 dkg krumpli
só
kakukkfű
A Karfioltorta vele sült krumplival elkészítési módja:
Az egész karfiolt a leveskockával és sóval ízesített vízben főzzük félpuhára. Ezután óvatosan emeljük ki a vízből, majd alaposan csepegtessük le, és tegyük félre, hogy kihűljön. A szikkadt kenyeret áztassuk be tejbe, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki. A darált húst tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, az apróra összevágott vöröshagymát, nyomjuk bele a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Ezután alaposan keverjük össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, és jól dolgozzuk össze a masszát. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük el rajta kör alakban a felszeletelt bacont. Ezután helyezzük a bacon közepére a kihűlt, egész karfiolt, majd lapogassuk rá a fasírtot úgy, hogy mindenhol befedje. Ezután borítsuk be a kimaradt baconnel. A krumplit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. Ezután helyezzük a tepsiben lévő becsomagolt karfiol köré, és locsoljuk meg 1-2 evőkanál olajjal, majd alufóliával fedjük le a tepsi tetejét. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 45-50 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük szép pirosra. (lehet a karfiol enged egy kevéske levet ezt kanállal szedjük ki sütés előtt) A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni mielőtt felszeletelnénk. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a bundás karfiolt, majd a sült krumplival kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jún. 5. 19:50
A karfioltorta vele sült krumplival elkészítési módja és hozzávalói.