Sonkás tojáslepény recept
A Sonkás tojáslepény hozzávalói:50 dkg burgonya
6 szál zöldhagyma
20 dkg főtt füstölt sonka
5 ek olaj
1 ek petrezselyemzöld
só, bors
4 db tojás
2 ek tejföl
vaj és zsemlemorzsa a sütőformához
A Sonkás tojáslepény elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és kis kockákra vagdossuk. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felforrósítunk 2 ek olajat, megpirítjuk benne a kockázott burgonyát. Kiszedjük, és a maradék olajban megfuttatjuk a sonkát, rászórjuk a hagymát és a petrezselyem zöldet. Összeforgatjuk az egészet és a sütőformába öntjük. A tojásokat felverjük sóval, borssal és a tejföllel, ráöntjük a burgonyára. 200 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jún. 9. 19:55
A sonkás tojáslepény elkészítési módja és hozzávalói.