Tojás rántva, feltétnek recept
A Tojás rántva, feltétnek hozzávalói:4 egész tojás
kevés étolaj
zsemlemorzsa
só
A Tojás rántva, feltétnek elkészítési módja:
Egy serpenyőbe annyi olajat öntünk, ami éppen ellepi az alját. Szórunk bele zsemlemorzsát, majd beleütjük szépen egymás mellé a tojásokat. Megsózzuk, majd a tojások tetejére is zsemlemorzsát szórunk. Kis lángra tesszük, lassan sütjük, amikor látjuk, hogy az alja szép piros, elválasztjuk a tojásokat annyi db-ra, amennyit beleütöttünk, lapáttal óvatosan megfordítjuk és a másik felét is addig sütjük, míg szép piros nem lesz.
Két személyes adag.
Főzelékekhez feltétnek kitűnő.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. máj. 11. 22:19
A tojás rántva, feltétnek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.