Póréhagymás omlett recept
A Póréhagymás omlett hozzávalói:3 személyre:
3 db póréhagyma
3 evőkanál tejföl
8 tojás
5 dkg vaj
ízlés szerint: só, bors, sonka és sajt
A Póréhagymás omlett elkészítési módja:
A tojások sárgáját a tejföllel, sóval, borssal felverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét. A megtisztított póréhagymát 3-4 cm-es darabokra vágjuk és vajon sóval, borssal, kevés vízzel puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük és melegen tartjuk. Majd a tojásmasszából kevés olajon nagyon lassú tűzön omlettet sütünk, de nem fordítjuk meg, hanem amikor majdnem teljesen átsült, megtöltjük a póréval,sonkával, sajttal félbehajtjuk és forró tálra csúsztatva adjuk az asztalra.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. márc. 24. 19:14
A póréhagymás omlett elkészítési módja és hozzávalói.