Gesztenyés - málnás piskóta recept
A Gesztenyés - málnás piskóta hozzávalói:8 tojás
8 ek. porcukor
2 cs. vaníliacukor
8 ek. liszt
1 zacskó sütőpor
Krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
5-8 dkg vaj
5 dkg porcukor
15 dkg málna
A Gesztenyés - málnás piskóta elkészítési módja:
A tojás sárgáját válasszuk szét a fehérjétől. A fehérjét verjük habosra, s mikor már kemény tegyük hozzá apránként a porcukrot. Majd adjuk hozzá először a tojás sárgáját, aztán a lisztet, sütőport és a vaníliacukrot. Vajazzuk ki a tepsinket vagy használjunk sütőpapírt (talán ez utóbbi praktikusabb, mert könnyebb kifordítani a kész tésztát a végén a tepsiből). Tegyük a masszát a tepsibe és közepes hőfokon süssük, ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a tészta összeeshet. A sütési idő vége felé, egyszer azonban nem árt egy villapróba, hogy megtudjuk a belső része is megsült-e. A tepsiből kivett tésztát kicsit hagyjuk hűlni, majd keresztben vágjuk két egyenlő részre. Az egyik felét kenjük meg az elkészült gesztenyés-málnás masszával, majd helyezzük rá a tetejét. A megmaradt krémből kenjünk a sütemény tetejére, így szép színes végeredményt kapunk. A tetejét pedig szórjuk meg darált dióval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. márc. 22. 19:12
A gesztenyés - málnás piskóta elkészítési módja és hozzávalói.