Gesztenyekocka-nagyon finom recept
A Gesztenyekocka-nagyon finom hozzávalói:A tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 10 dkg margarin, 6 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor
A krémhez: 1 cs. vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 25-30 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 50 dkg gesztenyemassza, 2 evőkanál rum
A tetejére: kb. 6 dl felvert habtejszín, díszítésnek kakaópor
A Gesztenyekocka-nagyon finom elkészítési módja:
A tojások sárgáját és a cukrot habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy kb. 31 * 24cm tepsiben, sütőpapíron megsütjük a piskótát. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 °C kb. 20 perc alatt. A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Rummal ízesíthetjük. A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, és kakaóporral díszíthetjük. Minimum pár órát állni hagyjuk, és forró vizes késsel szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. ápr. 29. 18:06
A gesztenyekocka-nagyon finom elkészítési módja és hozzávalói.