Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Sajtos pogacsa-sajat recept

Sajtos pogacsa-sajat recept

A Sajtos pogacsa-sajat recept hozzávalói:
60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 3 kávéskanál só, 5 dkg élesztő ( hozzá 1 dl tej + kevés cukor )
A keneshez;: 1 tojássárgája, reszelt sajt(edami vagy trappista)


A Sajtos pogacsa-sajat recept elkészítési módja:
Az élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két kezünkkel egy kicsit sodorjuk meg, ezáltal magasabbak lesznek. Tegyük őket sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Hideg sütőben téve, kb;150-200 fokon aranyságára sutjuk.
Nagyon finom.
Kb. 40 db lesz belőle.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A sajtos pogacsa-sajat recept elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook