Sajtos pogacsa-sajat recept
A Sajtos pogacsa-sajat recept hozzávalói:60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 3 kávéskanál só, 5 dkg élesztő ( hozzá 1 dl tej + kevés cukor )
A keneshez;: 1 tojássárgája, reszelt sajt(edami vagy trappista)
A Sajtos pogacsa-sajat recept elkészítési módja:
Az élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két kezünkkel egy kicsit sodorjuk meg, ezáltal magasabbak lesznek. Tegyük őket sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Hideg sütőben téve, kb;150-200 fokon aranyságára sutjuk.
Nagyon finom.
Kb. 40 db lesz belőle.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. ápr. 28. 12:56
A sajtos pogacsa-sajat recept elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.