Kifli - margarinos, sajtos recept


50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 kávéskanál só
1 tojás
220 ml tej
150 g főtt, összetört krumpli
margarin a kenéshez
reszelt sajt a szóráshoz
A Kifli - margarinos, sajtos elkészítési módja:
Az hozzávalókat összegyúrni, és fél órát pihentetni. A kelt tésztát kétfele osztani, egyesével kerek lappá nyújtani, és 12 cikkre vágni, megkenni olvasztott margarinnal, és a szélesebb felétől felsodorni. Így 24 db kifli lesz.A tepsin letakarva még 30 percet pihentetni, sütés előtt tojással kenjük meg és szórjuk meg reszelt sajttal. ( A sajt helyett, aki jobban szereti sós, köménymagos változatban is elkészíthet.) Előmelegített sütőben, 200 fokon 25 perc alatt pirosra sütjük.
A kiflikbe tekerhetünk virlit,és így megsütve nagyon finom.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: skandi, 2008. ápr. 16. 09:42
A kifli - margarinos, sajtos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.