Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos rudacskák recept

Sajtos rudacskák recept

A Sajtos rudacskák hozzávalói:
50dkg finomliszt,25dkg sertészsír,1-1,5 e.k
só,1dl cukros tejben fefuttatott 3dkg élesztő,1 tojás,1-2 e.k
tejföl,15dkg trappistasajt.A tetejére 1tojássárga-lekenéshez-,és kb.5-8dkg reszelt trappistasajt.


A Sajtos rudacskák elkészítési módja:
A lényeg az,hogy minden szobahőmérsékletű legyen.A liszthez hozzáadjuk a sót,elmorzsoljuk benne a sertészsírt,majd belekeverjük a sajtot.Kis mélyedést vályunk ,s beleöntjük a tejben futtatott élesztőt,a tojást,s a tejfölt.Jól összedolgozzuk gyúródeszkán,majd kb. félórát pihentetjük,ezután 1.5cmre nyújtjuk,lekenjük a tojássárgával,késsel egyenlő szeletekre vágjuk,a sajtot rászórva tepsibe tesszük,vigyázva mert még nő sütés közben.Előmelegített, 180 fokos sütőben ,közepes lángonkb. 25percig kell sütni.Jó étvágyat hozzá!Hamar kész van,s nagyon finom,a gyerekek imádják!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos rudacskák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook