Sajtos rudacskák recept
A Sajtos rudacskák hozzávalói:50dkg finomliszt,25dkg sertészsír,1-1,5 e.k
só,1dl cukros tejben fefuttatott 3dkg élesztő,1 tojás,1-2 e.k
tejföl,15dkg trappistasajt.A tetejére 1tojássárga-lekenéshez-,és kb.5-8dkg reszelt trappistasajt.
A Sajtos rudacskák elkészítési módja:
A lényeg az,hogy minden szobahőmérsékletű legyen.A liszthez hozzáadjuk a sót,elmorzsoljuk benne a sertészsírt,majd belekeverjük a sajtot.Kis mélyedést vályunk ,s beleöntjük a tejben futtatott élesztőt,a tojást,s a tejfölt.Jól összedolgozzuk gyúródeszkán,majd kb. félórát pihentetjük,ezután 1.5cmre nyújtjuk,lekenjük a tojássárgával,késsel egyenlő szeletekre vágjuk,a sajtot rászórva tepsibe tesszük,vigyázva mert még nő sütés közben.Előmelegített, 180 fokos sütőben ,közepes lángonkb. 25percig kell sütni.Jó étvágyat hozzá!Hamar kész van,s nagyon finom,a gyerekek imádják!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mvalcsi2, 2008. ápr. 2. 14:58
A sajtos rudacskák elkészítési módja és hozzávalói.