Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Ropogós tallérok recept

Ropogós tallérok recept

A Ropogós tallérok hozzávalói:
1 dl tejszín,
1 dkg vaj,
10 dkg barnacukor,
½ evőkanál liszt,
8 dkg szezámmag,
8 dkg durvára vágott tökmag,
8 dkg durvára vágott napraforgómag,
1 vanília aroma.


A Ropogós tallérok elkészítési módja:
A szezámmagokat serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül aranysárgára pirítjuk. A tejszínt, cukrot, vajat és lisztet tálba tesszük és gyakori kevergetés mellett felforraljuk. A szezám-, tök- és napraforgómagot és az aromát hozzáadjuk és jól összekeverjük. Az így elkészített masszából sütőpapírral kibélelt tepsire kis adagokat helyezünk. 180-200 fokra előmelegített sütőben (alsó/felső sütéssel) 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. (Süthetjük hőlégkeveréssel is, ilyenkor 150-170 fokra melegítsük elő a sütőt és 20-25 percig süssük.)

Vigyázzunk, ha túl sötétre sütjük, a sütemény megkeseredik!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A ropogós tallérok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook