Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos almatorta recept

Joghurtos almatorta recept

A Joghurtos almatorta hozzávalói:
Mindent a joghurtos pohárral mérjünk ki

1 pohár joghurt,
1 dl étolaj,
3 dl cukor,
4 dl liszt,
½ csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
alma,
kupica rum,
citromlé.


A Joghurtos almatorta elkészítési módja:
A tojást a sütőporral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a joghurtot, végül az olajat. Egy kivajazott, lisztezett nagy tortaformába öntjük és almacikkekkel, amelyeket tisztítás után egy citrom leve meg egy kupica rum keverékébe forgattunk, kirakjuk úgy, hogy a cikkek hegyes fele kerüljön alulra. Forró sütőbe toljuk, öt percig erős, majd mérsékelt tűzön tűpróbáig sütjük. A formában langyosra hűtjük, utána lehúzzuk róla a tortakarikát, és a tortalappal csúsztatjuk a tálra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos almatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook