Sündisznó (római tálban) recept
A Sündisznó (római tálban) hozzávalói:1 kg sertéskaraj vagy comb (egyben),
1 nagy fej fokhagyma,
só,
bors,
őrölt oregánó,
3-4 evőkanál olaj.
A Sündisznó (római tálban) elkészítési módja:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük, megtöröljük. A fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket hosszában 1/2 cm vastagságúra vágjuk. Egy hegyes kés segítségével a fokhagyma "töviseket" a húsba szurkáljuk ügyelve, hogy egy kevés része kívül is maradjon. A római talat beáztatjuk legalább 10 percre, aztán a húst belehelyezzük. Az olajba keverjük a sót (izles szerint), a borsot és az oregánót. Ezzel a húst leöntjük és a tálat a sütőbe tesszük. Fokozatosan emeljük a hőmérsékletet kb 10 percenként közepes sütési fokra. 60 perc sütés után levesszük a tál tetejét és a húst pirulni hagyuk. Ekkor a kimaradt fokhagyma végek megpirulnak és tövisként kiállnak a húsból.
Tálalni tört burgonyával és sárgarépa főzelékkel ajálatos.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. ápr. 10. 15:42
A sündisznó (római tálban) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.