Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sündisznó (római tálban) recept

Sündisznó (római tálban) recept

A Sündisznó (római tálban) hozzávalói:
1 kg sertéskaraj vagy comb (egyben),
1 nagy fej fokhagyma,
só,
bors,
őrölt oregánó,
3-4 evőkanál olaj.


A Sündisznó (római tálban) elkészítési módja:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük, megtöröljük. A fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket hosszában 1/2 cm vastagságúra vágjuk. Egy hegyes kés segítségével a fokhagyma "töviseket" a húsba szurkáljuk ügyelve, hogy egy kevés része kívül is maradjon. A római talat beáztatjuk legalább 10 percre, aztán a húst belehelyezzük. Az olajba keverjük a sót (izles szerint), a borsot és az oregánót. Ezzel a húst leöntjük és a tálat a sütőbe tesszük. Fokozatosan emeljük a hőmérsékletet kb 10 percenként közepes sütési fokra. 60 perc sütés után levesszük a tál tetejét és a húst pirulni hagyuk. Ekkor a kimaradt fokhagyma végek megpirulnak és tövisként kiállnak a húsból.

Tálalni tört burgonyával és sárgarépa főzelékkel ajálatos.


Kategória: Húsételek receptjei


A sündisznó (római tálban) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook