Tojásos virsli recept
A Tojásos virsli hozzávalói:nyolc tojás,
két pár virsli,
3 dkg vaj,
egy evőkanál olaj,
egy mokkáskanál reszelt vöröshagyma,
egy kis doboz paradicsompüré,
só,
őrölt bors,
egy kis friss ágacska rozmaring (vagy fél babérlevél).
A Tojásos virsli elkészítési módja:
A vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a meghámozott, félbe vágott virsliket és a sütőben néhány percig sütjük. Ezután ráütjük a tojásokat, ügyelve, hogy a sárgájuk épen maradjon, és a sütőben addig sütjük, míg a fehérje meg nem kocsonyásodott. Közben a reszelt hagymát az olajban megpirítjuk, beleöntjük a paradicsompürét meg kétszer annyi vizet, sóval, borssal meg a rozmaringgal, ill. a fél babérlevéllel ízesítjük és néhány percig forraljuk. Tálalás előtt a tojásokat ezzel a mártással öntjük le.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. ápr. 7. 14:01
A tojásos virsli elkészítési módja és hozzávalói.