Tejfölös - rakott hús recept
A Tejfölös - rakott hús hozzávalói:70 dkg krumpli
50 dkg hús / bármilyen
1 fej hagyma
10 dkg bacon
mustár, só, bors
1 pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
A Tejfölös - rakott hús elkészítési módja:
A tepsit kikenem olajjal. A krumplit felkarikázom, ennek a felét lerakom a tepsibe, megsózom, fél fej hagymát felkarikázok, rászórom a krumplira. A hússzeleteket kiklopfolom, megsózom, sorba rárakom a krumplikra. Megborsozom, mustárt teszek rá, majd befedem vékony szelet baconnal. Erre ismét fél fej hagyma felszeletelve, majd a krumpli másik fele. Egy pohár tejfölt ráöntök, és egy pici vizet öntök még alá, majd alufóliával letakarom a tepsit, és előmelegített 200 fokos sütőben 50 percig sütöm. Az alufóliát leveszem és reszelt sajtot szórok rá, majd addig sütöm, amíg rápirul. Kockákra vágva tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Dizzz, 2008. ápr. 6. 17:11
A tejfölös - rakott hús elkészítési módja és hozzávalói.