Krumplipecsenye recept
30 perc
A Krumplipecsenye hozzávalói:
A krumplipecsenyéhez:
kb 80 dkg sajtreszelőn lereszelt krumpli
3-4 evőkanál liszt
1 tojás
3 cikk zúzott fokhagyma
egy csokor petrezselyemzöld
őrölt bors
só
A túróhoz:
30 dkg ricotta (bármilyen túró, vagy csak tejföl, joghurt)
2 dl joghurt
egy kis csokor apróra vágott medvehagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
só
őrölt (színes) bors
A Krumplipecsenye elkészítési módja:
A krumplipecsenye: A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, közben egy serpenyő aljában kevés olajat hevítünk. Egy evőkanállal kis kupacokat teszünk az olajba, a kanál hátával vékonyra simítjuk. Ha piros az alja, megfordítjuk, és újra pirosodásig sütjük. Vastag papírtörlőn leitatjuk az olajat. A túró: A hozzávalókat egyszerűen egy villával összekeverjük
Ennek az egyszerű ételnek a sokféleségében az a jó, hogy kedvünkre variálhatunk a mennyiségeken, arányokon, mindenképp finom lesz.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. júl. 4. 11:51
A krumplipecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.